Mahlepli Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler:
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında), 1 adet yumurta, 1,5 çay bardağı sıvı yağı, 1 çay bardağı yoğurt, 2 çorba kaşığı sirke, 1 çorba kaşığı pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı mahlep, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu, Aldığı kadar un.Üzeri İçin:
1 adet yumurta, Susam, Çörek otu.Mahlepli Kandil Simidi Yapılışı
Bir kaba un hariç diğer malzemeleri koyalım ve karıştıralım.
Unu azar azar ilave edelim ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamurdan küçük parçalar koparalım.
Düz bir zemin üzerinde elimizle uzun şeritler yapalım ve simit şekli verelim.
Hazırladığımız simitleri önce yumurtaya daha sonra susama ve çörek otuna batıralım.
Mahlepli Kandil Simitlerini önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirip, soğumaya bırakalım.
Bu nefis Mahlepli Kandil Simidi tarifi için Pembe Tatlar‘a teşekkür ederiz.
Merhabalar 13 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ERDAL ATASAYAR yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Mahlepli Kandil Simidi Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Mahlepli Kandil Simidi Tarifi,kandil simidi,kolay kandil simidi,kolay kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,mahlepli kandil simidi,pratik kurabiye tarifi
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...