10 Haziran 2016 Cuma

Kakaolu Islak Kek Tarifi


Kakaolu Islak Kekin Tarifi İçin Malzemeler:

2 adet yumurta(oda sıcaklığında), 1 su bardağı toz şeker (200 gr), 1 su bardağı süt (240 ml), 1 yemek kaşığı yumuşamış margarin, 1 paket vanilya (10 gr), 1 paket kabartma tozu (10 gr), 1 çay bardağı fındık yağı, 7 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı kakao.

Üzeri İçin:

Toz antep fıstığı, İsteğe bağlı olarak hazır çikolata sosu.

Kakaolu Islak Kek Yapılışı

Kaba yumurtaları, toz şekeri koyalım ve göz göz olana kadar çırpalım.
Sütü, margarini, vanilyayı, fındık yağını ilave edelim ve çırpalım.
Kakaoyu ilave edip, karıştıralım.(hazırlanan karışımdan 1 su bardağı dolusu ayıralım)
Sonrasın da unu, kabartma tozunu ilave edelim ve karıştıralım.
Baton kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 170° fırında 30-35 dakika pişirip, kürdan ile kontrol edelim.
Kek sıcakken ayırdığımız karışımı üzerine gezdirerek dökelim.
Kakaolu Islak Kekimiz soğuduktan sonra üzerini toz antep fıstığıyla ya da çikolata sosu ile süsleyip, dilimleyerek servis ettik. Afiyet olsun.

Bu nefis Kakaolu Islak Kek Tarifi’ni bizimle paylaşan Kalpkurabiye’ye  çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 10 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi TAHA KÖRHASANOĞULLARI yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kakaolu Islak Kek Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Kakaolu Islak Kek Tarifi,ıslak kek,ıslak kek tarifi,kakaolu islak kek,kek tarifi,kek tarifleri,kolay kek tarifi,pratik kek tarifi,tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...