13 Haziran 2016 Pazartesi

İmam Bayıldı Tarifi


İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler:

6 adet patlıcan, 1 su bardağı sıvı yağ, 6 baş soğan, 10 sarımsak, 1 su bardağı zeytinyağı, 2 adet domates, 1 adet sivri biber, ½ demet maydanoz, 2 su bardağı su, Tuz, karabiber.

İmam Bayıldı Yapılışı

Patlıcanları kemer şeklinde soyup tuzlu suyun içerisinde 1 saat kadar bekletiyoruz.

Patlıcanları sudan çıkartıp temiz bezle kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartıyoruz.

Fırın tepsisine diziyoruz ve ortalarını uzunlamasına kesiyoruz.

Bir tavanın içerisine zeytinyağını döküp, soğanları ve sarımsağı soteliyoruz.

Üzerine domates, biber, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip 10 dakika pişiriyoruz.

Hazırladığınız harcı patlıcanların içerisine eşit miktarda paylaştırıyoruz.

Fırın tepsisine 2 bardak su ekleyip imam bayıldı yemeğimizi fırında 30 dakika pişiriyoruz.

İmam bayıldı yemeğimizi sıcak olarak servis yapıyoruz.



Merhabalar 14 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi AYHAN USTABULUT yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, İmam Bayıldı Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:İmam Bayıldı Tarifi,denenmiş imam bayıldı tarifi,imam bayıldı,imam bayıldı nasıl yapılır,imam bayıldı tarifi,patlıcanlı yemekler,sebze yemekleri,ana yemek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...