17 Haziran 2016 Cuma

Gül Tatlısı Tarifi


Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:

100 gr tereyağı (oda ısısında ),
1 Su bardağı sıvı yağ,
1 Su bardağı yoğurt,
1 Su bardağı irmik,
1 Yumurta,
Kabartma tozu,
Vanilya,
Aldığı kadar un,
İçine koymak için bütün fındık içi,
Not: İstenirse pembe renk yapmak için
kırmızı gıda boyası kullanabilirsiniz.

Şerbeti İçin:

4 Su bardağı şeker,
4 Su bardağı su,
Yarım limon suyu.

Gül Tatlısı Yapılışı

İrmiği, yumurtayı, kabartma tozunu, yoğurdu, sıvı yağı, tereyağını, vanilyayı bir kapta karıştırıp iyice çırpıyoruz ve üzerine un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz.

Hamurumuzdan bir parça alıp yuvarlak beze yapıyoruz.

Merdaneyle yarım santim kalınlığında açıyoruz.

Çay bardağıyla yuvarlaklar kesiyoruz.

Karşılıklı dört yerinden bıçak yardımıyla küçük çentikler açıyoruz.

Ortasına fındığımızı koyup dörde böldüğümüz her kenarı fındığımızın etrafında sararak gül şekli veriyoruz.

Yağlı kağıt serilmiş tepsimize sıralayıp 180 derece fırında nar gibi kızarana dek pişiriyoruz.

Önceden hazırladığımız şerbeti ılıkken fırından çıkan tatlılarımızın üzerine döküyoruz

Renkli yapmak isterseniz kırmızı veya sarı gıda boyasından hamurunuzun bir bölümüne koyabilirsiniz.

İsterseniz kakaolu da yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu nefis Gül Tatlısı Tarifi‘ni bizimle paylaşan Gül'ün Mutfağı'na teşekkür ederiz.



Merhabalar 17 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi NİHATCAN SAYLAM yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Gül Tatlısı Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Gül Tatlısı Tarifi,gül tatlısı,gül tatlısı tarifi,en güzel gül tatlısı tarifi,en kolay gül tatlısı,resimli gül tatlısı tarifi,tatlı tarifleri,kolay tatlı tarifleri,en güzel tatlı tarifleri,pratik ve kolay tatlı tarifleri,şerbetli tatlı tarifleri,tatlı tarifleri resimli,oktay usta tatlı tarifleri,oktay ustadan tatlı tarifleri,portakal ağacı tatlı tarifleri,irmikli tatlılar,irmikli tatlı,basit tatlı tarifleri,gül tatlısı nasıl yapılır,Şerbetli tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...