15 Mayıs 2016 Pazar

Sodalı Açma


Sodalı Açma Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı ılık süt, 1 şişe soda veya maden suyu (200 ml), 1 su bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı yoğurt, 1 paket instant maya (10 gr), 1 yemek kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı şeker, Aldığı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak yoksa mayalanmaz).

Üzeri İçin:

2 adet yumurta sarısı.

İçi İçin:

125 gr tereyağı.

Sodalı Açma Yapılışı

Bir kaba mayayı ve ılık sütü koyup karıştıralım.

Mayayı bu şekilde 10-15 dakika bekletelim.

Kabaran mayanın içine sodayı, sıvı yağı, yoğurdu, tuzu ve şekeri ilave edip iyice karıştıralım.

Üzerine elenmiş unu azar azar ilave edip kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edelim.

Hamurun üzerini streç ile kapatıp 40 dakika mayalandıralım.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.

Hamuru düz tabanda biraz açıp üzerine 1 çay kaşığı tereyağı koyalım.

Sonra hamuru elimizle tatlı tabağı büyüklüğünde açalım ve rulo şeklinde saralım.

Daha sonra kıvırıp içe doğru dolayarak saralım.

Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.

Tepside 10-15 dakika daha mayalandırıp üzerlerine yumurta sarısı müddetlim.

Evvelce ısıtılmış 220° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Bu mükemmel Sodalı Açma Tarifi için Hacer Özer Özkan Hanım’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 15 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi SAKİNE ALABAY yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Sodalı Açma hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Sodalı Açma,açma tarifi,hamur işleri,kolay açma tarifi,kolay sodalı açma tarifi,pratik açma tarifi,sodalı açma tarifi,hamur İşleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...