17 Mayıs 2016 Salı

Haşhaşlı Şekerpare


Haşhaşlı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

125 gr oda sıcaklığında tereyağı, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 çay bardağı haşhaş, 2 çorba kaşığı irmik, 2 çorba kaşığı hindistan cevizi, 2 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu (10 gr), 2,5-3 su bardağı un.

Üzeri İçin:

1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı haşhaş, 1 kase ceviz.

Şerbeti İçin:

3 su bardağı şeker, 4 su bardağı su, 1 çorba kaşığı limon suyu.

Haşhaşlı Şekerpare Yapılışı

Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım.

Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika daha kaynatalım.

İçine limon suyunu ilave edip 1 taşım daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.

Bir kaba tereyağını, pudra şekerini, yumurtayı, haşhaşı, irmiği, hindistan cevizini, vanilini ve kabartma tozunu koyup iyice karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.

Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayalım.

Hazırladığımız şekerpareleri önce süte sonrada haşhaşa batırıp fırın tepsisine dizelim.

Her şekerparenin üzerine  1 adet ceviz parçasını batırıp yerleştirelim.

Evvelce ısıtılmış 175° fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.

Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim.

Haşhaşlı Şekerparelerimizi 1-2 saat dinlendirip soğumaya bırakalım.

Bu nefis Haşhaşlı Şekerpare Tarifi için Pembe Tatlar‘a teşekkür ederiz.

Türkçe makale özgünleştirme otospin.com tarafından yapılmıştır.



Merhabalar 18 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi EDA HASAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Haşhaşlı Şekerpare hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Haşhaşlı Şekerpare,haşhaşlı şekerpare tarifi,kolay şekerpare tarifi,pratik şekerpare tarifi,Şerbetli tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...