19 Mayıs 2016 Perşembe

Mantar Kurabiye Nasıl Yapılır


Mantar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

250 gr oda sıcaklığında margarin, Yarım çay bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya (5 gr), Aldığı kadar un, 3 çay kaşığı kırmızı gıda boyası, Hazır şeker hamuru, Küçük 1 paket çikolata.

Mantar Kurabiye Tarifi

Mantar Kurabiye Yapılışı

Bir kaba margarini, sıvı yağı, pudra şekerini ve vanilyayı koyup iyice karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip yumuşak bir hamur yoğuralım.

Hamurun 3 de 2 sini ayıralım.

Hamurun fazla olanına gıda boyasını ilave edip tekrar yoğuralım.

Kırmızı hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayalım.

Beyaz hamurdan da küçük parçalar koparıp resimdeki gibi şekillendirelim.

Evvelce ısıtılmış 170° fırında pembeleşene kadar takriben 20-25 dakika pişirelim.

Şeker hamurundan minik parçalar koparıp yuvarlayalım.

Soğuyan kırmızı kurabiyelerin üzerine 5 veya 6 adet minik şeker hamurundan yapıştırıp benekler yapalım.

Benmari usulü erittiğimiz çikolataya beyaz kurabiyelerin uç bölümlerini batıralım.

Sonra kurabiyelerin şapka ve sap bölümlerini birleştirelim.

Çikolata donana kadar bekletip servis yapalım.

Not: 15 adet kurabiye çıkıyor.

Bu mükemmel Mantar Kurabiye Tarifi için Elif Şarkan Nacar Hanım’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ÖZGÜNCAN SERT yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Mantar Kurabiye Nasıl Yapılır hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Mantar Kurabiye Nasıl Yapılır,kolay kurabiye tarifi,kolay mantar kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,mantar kurabiye tarifi,pratik kurabiye tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...