18 Mayıs 2016 Çarşamba

Sade Bulgur Pilavı Tarifi


Sade Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler:

3 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı salça, 2 su bardağı bulgur, 4 su bardağı sıcak su, Tuz.

Sade Bulgur Pilavı Yapılışı

Bulguru yıkayıp, suyunu süzelim.

Tencereye tereyağını koyalım ve eritelim.

Üzerine salçayı ilave edelim ve 2-3 dakika kavuralım.

Bulguru ilave edelim ve 2-3 dakika daha kavuralım.

Sonra sıcak suyu, tuzu ilave edip, karıştıralım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

Sade Bulgur Pilavı piştikten sonra üzerini kağıt havlu ile örtüp, kapağını kapatalım.

10-15 dakika demlendirdikten sonra servis yapalım.

Bu nefis Sade Bulgur Pilavı tarifi için Pembe Tatlar‘a teşekkür ederiz.



Merhabalar 18 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi MAŞALLAH KARACIK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Sade Bulgur Pilavı Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Sade Bulgur Pilavı Tarifi,bulgur pilavı,kolay pilav tarifi,pilav tarifleri,pratik pilav tarifi,sade bulgur pilavı

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...