19 Mayıs 2016 Perşembe

Pırasalı Börek Tarifi


Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler:

5 adet yufka, 5 adet baklavalık yufka. Sosu İçin: 2 şişe maden suyu, 1 çay bardağı sıvı yağı, 100 gr tereyağı.

İçi İçin:

1 bağ pırasa, 1 adet soğan, 1 adet kırmızı biber, 2-3 adet sivri biber, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 2-3 adet domates, 2 yemek kaşığı sıvı yağı, Tuz.

Pırasalı Börek Yapılışı

İçi için; pırasaları yıkayalım ve ince ince doğrayalım.
Soğanı, biberleri, domatesleri ince ince doğrayalım.
Tencereye soğanı, sıvı yağı koyalım ve kavuralım.
İçine pırasaları ilave edip, kavurmaya devam edelim.
Sonra biberleri ilave edelim ve kavuralım.
Daha sonra domatesleri, tuzu, salçayı ilave edelim ve domatesler suyunu çekene kadar pişirelim.

Sosu için; tava da tereyağını eritelim.

Üzerine maden suyunu, sıvı yağı ilave edelim ve karıştıralım.
1 adet baklavalık yufkayı ve bir adet normal yufkayı tezgaha serelim ve ortadan ikiye keselim.(toplam 4 parça ele geçirmiş oluyoruz)
1 parça baklavalık yufka bir parça normal yufka olacak şekilde peş peşe serelim.(her yufkanın arasına hazırladığımız sostan sürmeyi unutmayalım)
Son yufkanın üzerine pırasalı harçtan 3-4 yemek kaşığı koyalım ve rulo şeklinde saralım.
Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırladıktan sonra tepsiye dizelim.
Yufkaların tamamını hazırladıktan sonra üzerlerine sos müddetlim ve buzdolabında bir gece bekletelim.
Evvelce ısıtılmış 200° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Pişirdikten sonra istediğimiz şekilde dilimleyelim.
Pırasalı Böreklerimizi sıcak olarak servis yapalım.

Bu mükemmel Pırasalı Börek tarifi için Sihirli Parmaklar’a çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi REHA COŞAR yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Pırasalı Börek Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Pırasalı Börek Tarifi,börek tarifi,börek ve poğaçalar,kolay börek tarifi,pırasalı börek,pratik börek tarifi,börek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...