17 Mayıs 2016 Salı

Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi


Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

150 gr tereyağı (oda ısısında), 375 gr kalecik un (2 su bardağı un+2/3 su bardağı un), 150 gr şeker (3/4 su bardağı şeker), 1 adet yumurta, 37 gr süt (2 yemek kaşığı dolu dolu süt), 9 gr kabartma tozu.

Üzeri İçin:

Süt, Hazır pembe şeker hamuru, Beyaz minik çikolatalar.

Şeker Hamurlu Kurabiye Yapılışı

Bir kaba tereyağını, şekeri, yumurtayı, sütü ve kabartma tozunu koyup iyice karıştıralım.

Üzerine unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.

Hamuru merdane ile 0.5 santimetre kalınlığında açalım.

Kalıpla şekillendirip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.

Kurabiyelerin üzerine fırça ile süt müddetlim. (üzerine sürülen süt kıyır kıyır olmasını sağlıyor)

Evvelce ısıtılmış 175° fırında pembeleşene kadar pişirelim.

Fırından çıkardığımız kurabiyeleri soğumaya bırakalım.

Şeker hamurunu açmak için tezgaha hafif nişasta serpelim.

Merdane yardımıyla incecik açalım.

Kurabiye yaptığımız kalıpla şeker hamurunu şekillendirelim.

Şeker hamurunu hafifçe suyla ıslatıp soğuk kurabiyenin üzerine yapıştıralım.

Şeker hamuru kurumadan beyaz çikolataları bastırarak üzerlerine yerleştirelim.

Not: Fırından çıkan kurabiyeler hafif yumuşak olacak. Soğuduğunda ağızda dağılan nefis bir kurabiyeye dönüşecek.

Bu güzel Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi için Vanilins‘e teşekkür ederiz.



Merhabalar 17 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi BETÜL ATASAYAR yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi,kolay kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,pratik kurabiye tarifi,şeker hamurlu kurabiye

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...