20 Mayıs 2016 Cuma

Ay Çöreği


Ay Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı tereyağı (soğuk küp doğranmış), Yarım tatlı kaşığı tuz, Yarım su bardağı soğuk süt, Yarım tatlı kaşığı instant maya, 2 su bardağı un.

İçi İçin:

2 tatlı kaşığı tarçın, 2 yemek kaşığı kakao, 2 su bardağı kadar ufalanmış kek, bisküvi veya kurabiye, 1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz, Yarım su bardağı kuru üzüm, Damla çikolata (isteğe bağlı), İlave etmek gerekirse 1-2 yemek kaşığı şeker, 1 su bardağı sıcak su.

Üzeri İçin: 

Yumurtanın sarısı, 1 tatlı kaşığı şeker, Dövülmüş fındık.

Ay Çöreği Yapılışı

Hamuru için; bir kaba yumurtayı, şekeri, tereyağını, tuzu, soğuk sütü ve mayayı koyup iyice karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamuru sarıp oda sıcaklığında 30 dakika mayalandıralım.

İçi için; bir kaba ufalanmış keki, tarçını, kakaoyu, cevizi ve kuru üzümü koyup karıştıralım.

Üzerine suyu ilave edip kısık ateşte hamur haline gelene kadar pişirelim.

Hamuru 10 eşit bezeye ayıralım ve küçük pasta tabağı büyüklüğünde açalım.

İçine 1-1,5 yemek kaşığı harçtan koyup rulo şeklinde saralım ve yarım ay şekli verelim.

Sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.

Üzeri için; bir kaba yumurta sarısını ve şekeri koyup karıştıralım.

Daha sonra çöreklerin üzerine hazırladığımız karışımı sürüp fındık serpelim.

Evvelce ısıtılmış 200° fırında kızarana kadar pişirip servis yapalım.

Not: 10 adet çörek çıkıyor.

Bu nefis Ay Çöreği Tarifi’ni bizimle paylaşan Mutfağımdan’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi DİLA YENER yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Ay Çöreği hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Ay Çöreği,ay çöreği tarifi,çörek tarifi,hamur işleri,kolay çörek tarifi,pratik çörek tarifi,hamur İşleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...