17 Mayıs 2016 Salı

Portakallı Islak Kek


Portakallı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

2 adet yumurta, 9-10 yemek kaşığı kadar un, 1. 5 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı sıkılmış portakal suyu, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çay bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tozu (10 gr), 1 paket vanilya (10 gr), 1 adet portakal kabuğu kendisi.

Üzeri İçin:

1 su bardağı sıkılmış portakal suyu, 3 yemek kaşığı toz şeker.

Portakallı Islak Kek Yapılışı

Bir kaba şekeri ve yumurtaları koyup iyice 5 dakika çırpalım.

Üzerine portakal suyunu, sıvı yağı ve yoğurdu ilave edip karıştıralım.

Sonra kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ilave edip karıştıralım.

Kalıbı margarinle yağlayalım ve kek hamurunu içine eşit şekilde dökelim.

Evvelce ısıtılmış 175° fırında kızarana kadar pişirelim.

Üzeri için; tencereye portakal suyunu süzerek koyalım.

İçine şekeri ilave edip karıştırarak kaynatalım ve soğumaya bırakalım.

Fırından çıkardığımız sıcak kekin üzerine soğuk sosumuzu gezdirerek dökelim.

Sosu çeken kekimizi

Not: Kek malzemeleri oda sıcaklığında olmalı.

Bu mükemmel Portakallı Islak Kek Tarifi için Sevgi İsimsiz Hanım’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 17 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ATA ERBAY yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Portakallı Islak Kek hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Portakallı Islak Kek,ıslak kek tarifi,kek tarifleri,kolay ıslak kek tarifi,kolay kek tarifi,portakallı ıslak kek tarifi,pratik kek tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...