17 Mayıs 2016 Salı

Ekler Tarifi


İlave eder Tarifi İçin Malzemeler

1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı un, 1 fiske tuz, 1 fiske şeker, Yarım paket margarin (125 gr), 3 adet yumurta (küçükse 4).

Kreması İçin:

3 su bardağı süt, 2 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 adet yumurta sarısı, 1 paket vanilya, Yarım paket krem şanti.

Çikolata Sosu İçin:

Yarım paket krema, 1,5 paket bitter çikolata.

İlave eder Yapılışı

Tencereye şekeri, tuzu ve margarini koyup kaynatalım.

Üzerine unu ve suyu ilave edip 5 dakika un helvası kıvamına gelene kadar pişirelim.

Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Soğuduktan sonra içine teker teker yumurtaları kıralım ve tahta kaşıkla hamura iyice yedirelim.

Krema pompası veyahut kaşık yardımıyla yağlı kağıt serili tepsiye, cevizden biraz büyük olacak şekilde aralıklı olarak sıkalım.

Evvelce ısıtılmış 180° fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim.

Fırını kapattıktan sonra bir müddet içinde bekletelim.

Kreması için; tencereye toz şekeri, nişastayı, unu, yumurta sarısını, vanilyayı koyalım.

Üzerine karıştırarak azar azar sütü ilave edip orta ateşte pişirelim ve soğumaya bırakalım.

Soğuyan kremanın içine krem şantiyi ilave edip iyice çırpalım.

Çikolata sosu için; kremayı ısıtalım.

İçine bitter çikolatayı kırıp ilave edelim ve karıştırarak eritelim.

Pişirdiğimiz ekleri tam ayırmadan bıçak ile keselim.

İçine hazırladığımız kremadan doldurup servis tabağına alalım.

Üzerlerine hazırladığımız çikolata sosundan dökelim.

Eklerimizin üzerindeki çikolata donana kadar bekletip servis yapın.

Bu güzel İlave eder Tarifi‘ni bizimle paylaşan Dilek Mutfakta‘ya çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 17 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi BERKAY TANRIÖVER yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Ekler Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Ekler Tarifi,ekler tarifi,kolay ekler tarifi,pasta tarifleri,pratik ekler tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...