17 Mayıs 2016 Salı

Kıymalı Bohça Böreği Tarifi


Tarifi bizimle paylaşan Meryem’in Mutfağı'na Teşekkür ederiz.

Kıymalı Bohça Böreği İçin Malzemeler:

5 adet yufka, Yarım paket eritilmiş margarin veya tereyağı, Yarım su bardağı kadar su.

İçi İçin:

250 gr kıyma, 1 adet soğan, 1-2 adet Tuz, Karabiber, Sıvı yağ.

Üzeri için:

1 adet yumurtanın sarısı, susam, çörek otu, haşhaş.

Kıymalı Bohça Böreği Yapılışı

İçi için;

soğanı, sivri biberi ince ince küp şeklinde doğrayalım.
Tavaya soğanı, sıvı yağı koyalım ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
İçine sivri biberleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
Daha sonra kıymayı, tuzu, karabiberi ilave edip pişirelim.

Bir kabın içine margarini ve suyu koyalım ve karıştıralım.
Tezgaha bir adet yufkayı açalım ve fırça yardımı ile hazırladığımız karışımdan müddetlim.
Diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım.
Karşılıklı iki kenarı peş peşe sanki gözleme katlar gibi katlayalım.(büyük bir kare ele geçirmeliyiz)
Kare şekline getirdiğimiz yufkaları, tekrar dört eşit kare parçaya keselim.
Ortalarına hazırladığımız kıymalı karışımdan koyalım ve bohça katlar gibi katlayalım.
Dört kenarından, ters çevirelim ve tepsiye dizelim.
Üzerine yumurtanın sarısını müddetlim.
İsteğe göre üzerine susam, çörek otu, haşhaş serpelim.
Evvelce ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.



Merhabalar 17 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ABDULGAFUR DEMİRER yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kıymalı Bohça Böreği Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Kıymalı Bohça Böreği Tarifi,börek tarifleri,börek ve poğaçalar,en güzel börek tarifleri,hamurişi tarifleri,kıymalı börek,kolay börek tarifleri,meryemin mutfağından,pratik börek tarifleri,resimli börek tarifleri,hamur İşleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...