19 Mayıs 2016 Perşembe

Orman Kebabı Tarifi


Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler:

500 gr kuşbaşı et, 2 adet patates, 2 adet havuç, 1 adet domates, 1 adet yeşil biber, 1 adet soğan, 1 küçük kavanoz bezelye, 2 çorba kaşığı salça, Zeytinyağı, Tuz, Karabiber, Kırmızı pul biber, Sıcak su.

Orman Kebabı Yapılışı

Tencereye etleri koyup, ağzını kapatalım ve kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Soğanı, domatesi, yeşil biberi ince ince doğrayalım.
Patatesleri, havuçları küp şeklinde iri iri doğrayalım.
Etler suyunu çektikten içine soğanı, zeytin yağını ilave edip, soğanlar hafif pembeleşene kadar kavuralım.
Sonra domatesi, yeşil biberi, patatesleri, havuçları, salçayı, karabiberi, kırmızı biberi, tuzu ilave edelim ve 2-3 dakika kavuralım.
Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, zaman zaman karıştırarak 5 dakika daha kavuralım.
Sebzelerin üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edip, orta ateşte pişirelim.
Yemeği ocaktan almamıza yakın bezelyeleri ilave edip, 2-3 dakika daha pişirip, Orman Kebabımızı sıcak sıcak servis yapalım.

Bu mükemmel Orman Kebabı tarifi için Pembe Tatlar‘a teşekkür ederiz.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi BETÜL KARAKÖSE yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Orman Kebabı Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Orman Kebabı Tarifi,ana yemekler,et yemekleri,kebap tarifi,kebap tarifleri,kolay kebap tarifi,kolay orman kebabı,orman kebabı tarifi,ana yemek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...