17 Mayıs 2016 Salı

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi


Kabak Çiçeği Dolması Tarifi İçin Malzemeler

Kabak çiçeği.

İçi İçin:

1 su bardağı pirinç, 1 su bardağı bulgur, 2 adet soğan, 4 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 çorba kaşığı nar ekşisi veya yarım limonun suyu, 1 çay bardağı sıcak su, Tuz, Karabiber, Kırmızı pul biber, Kırmızı toz biber, Kimyon, Zeytinyağı.

Üzeri İçin:

Sıcak su.

Kabak Çiçeği Dolması Yapılışı

Pirinç ve bulguru yıkayıp, sularını süzdürelim.
Soğanları, sarımsakları ince ince doğrayalım ve zeytin yağında pembeleşene kadar kavuralım.
İçine salçayı, baharatları ilave edelim ve karıştıralım.
Sonra pirinci, bulguru ilave edelim ve 3-5 dakika kavuralım.
Sonra nar ekşisini, sıcak suyu, tuzu ilave edip, ağzı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirip, soğumaya bırakalım.

Kabak çiçeklerinin alt bölümlerindeki çöplerini temizleyip, yaralamadan yıkayalım.
Kabak çiçeklerinin içlerine 1 tatlı kaşığı hazırladığımız harçtan koyalım ve uç bölümlerini içe doğru hafif bastırarak kapatalım.
Hazırladığımız dolmaları tencereye dizelim ve üzerine takriben yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirelim.
Hafif üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edelim.
Dolmaların dağılmaması için üzerine küçük bir tabak yerleştirip, kapağını kapatalım.
Kabak Çiçeği Dolmamızı kısık ateşte takriben 15 dakika pişirelim ve dinlendirdikten sonra servis yapalım.

Bu nefis Kabak Çiçeği Dolması tarifi için Pembe Tatlar‘a teşekkür ederiz.



Merhabalar 17 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi HÜSNÜ ULUTÜRK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kabak Çiçeği Dolması Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Kabak Çiçeği Dolması Tarifi,ana yemekler,dolma tarifi,kabak çiçeği dolması,kolay dolma tarifi,zeytin yağlılar,ana yemek tarifleri,zeytinyağlılar

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...