17 Mayıs 2016 Salı

Ay Poğaça


Ay Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

400 gr un (3.5 su bardağından biraz eksik un), Yarım su bardağı sıvı yağı, 1.5 tatlı kaşığı tuz, Yarım paket yaş maya (21 gr), 1 su bardağı ılık süt, 3 tatlı kaşığı toz şeker.

İçi İçin:

Beyaz peynir.

Üzeri İçin:

Yumurtanın sarısı.

Ay Poğaça Yapılışı

Bir kaba mayayı, ılık sütü ve şekeri koyup mayayı eritelim.

Kabaran mayanın içine tuzu, sıvı yağı ve azar azar unu ilave edip yumuşak bir hamur yoğuralım.

Hamurun üzerini streç ile kapatıp kalın bir örtüyle saralım ve 30-45 dakika mayalandıralım.

Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp resimdeki gibi açalım.

Resimdeki gibi hamuru keselim.

Sonra üzerine peynir koyup rulo şeklinde saralım ve hafifçe büküp ay şekli verelim.

Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp evvelce ısıtılmış 200° fırında kızarana kadar pişirip servis yapalım.

Bu güzel Ay Poğaça Tarifi için Vanilins‘e teşekkür ederiz.



Merhabalar 17 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ATA PEYK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Ay Poğaça hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Ay Poğaça,ay poğaça nasıl yapılır,ay poğaça tarifi,burgu poğaça tarifi,kolay poğaça tarifi,poğaça tarifleri,pratik poğaça tarifi,resimli ay poğaça tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...