19 Mayıs 2016 Perşembe

Et Haşlama Tarifi


Et Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

4 adet kuzu gerdan, 3 yemek kaşığı sıvı yağı, 2 adet patates, 1 adet havuç, 1 adet kuru soğan veyahut arpacık soğan, 4 adet sarımsak, 5 su bardağı su, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 2 adet defne yaprağı (varsa).

Et Haşlama Yapılışı

Kuzu gerdanların fazla yağlarını alıp temizleyelim ve yıkayalım.

Patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayalım.

Havucu çapraz (verev) keselim.

Sarımsakları ve soğanı irice doğrayalım.

Düdüklü tencereye sıvı yağı koyup kızdıralım.

Üzerine etleri ilave edip arkalı önlü kızartalım.

Sonra patatesleri, havucu, sarımsakları, soğanı, tuzu, karabiberi, defne yaprağını ve suyu ilave edip karıştıralım.

Düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.

Buharı çıktıktan sonra 25 dakika pişirelim. (her düdüklü değişik müddette pişirir)

Et Haşlamamızı pilav eşliğinde servis yapın.

Bu mükemmel Et Haşlama Tarifi için Vanilins‘e teşekkür ederiz.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi FAHRİ FİRİK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Et Haşlama Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Et Haşlama Tarifi,ana yemekler,et haşlama tarifi,haşlama tarifi,kolay et haşlama tarifi,kolay haşlama tarifi,pratik et haşlama tarifi,pratik haşlama tarifi,ana yemek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...