19 Mayıs 2016 Perşembe

Kuru Fasulye Tarifi


Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler:

2 su bardağı kuru fasulye, 1 yemek kaşığı sıvı yağı, 1 yemek kaşığı margarin(isteğe bağlı), 1 adet soğan, 1 adet büyük domates, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, Tuz, 5 Su bardağı sıcak su.

Kuru Fasulye Yapılışı

Kuru fasulyeleri bir gece evvelce veya en az 4-5 saat önceden sıcak suyun içerisine koyalım ve ıslayalım.(midenize dokunur diye korkarsanız pişirmeden önce fasulyeleri ısladığımız suyu döküp, fasulyeleri 10 dakika kadar haşlayabilirsiniz)

Soğanı, domatesi ince ince doğrayalım.

Düdüklü tencereye soğanı, sıvı yağı koyalım ve kavuralım.

Üzerine salçaları, domatesi ilave edelim ve iyice kavuralım.

Sonra takriben 5 su bardağı suyu, tuzu ilave edelim ve karıştıralım.

Daha sonra kuru fasulyeyi ilave edelim ve karıştıralım.

Düdüklü tencerenin düdüğü indikten sonra Kuru Fasulyeyi takriben 15 dakika daha pişirelim.

Bu güzel Kuru Fasulye tarifini bizimle paylaşan Dilek Mutfakta‘ya çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi TAHİR ARITAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kuru Fasulye Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Kuru Fasulye Tarifi,ana yemekler,kolay ana yemekler,kolay kuru fasulye,kuru fasulye,ana yemek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...