Nar Ekşili Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
Orta boy sarmalık beyaz lahana.İçi İçin:
2 su bardağı pirinç(çok dolu değil), 2 adet orta boy soğan, 2 adet orta boy domates, 1 türk kahvesi fincanı zeytin yağı, 2 su bardağı su, 2 yemek kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 tutam ince kıyılmış maydanoz, Nane , Karabiber (acı seviyorsanız pul biber), Tuz.Nar Ekşili Zeytinyağlı Lahana Sarması Yapılışı
Tencereye 5 su bardağı su ve bir çimdik tuz koyup kaynatalım.
Lahananın yapraklarını damarlı yerlerinden ayıralım ve kaynamış su da yumuşayana kadar bekletelim.
Soğanları ve domatesleri ince ince doğrayıp zeytin yağında soteleyelim.
İçine salçayı ilave edip karıştıralım.
Sonra pirinci, naneyi, maydanozu, nar ekşisini,tuz ve arzuladığımız baharatları ilave edip ocaktan alalım.
Hazırladığımız harcı biraz dinlendirelim.
Tencerenin dibine sarmaların yanmaması için lahananın ayıkladığımız damarlı yerlerinden serelim.
Düz bir tabana lahanaları serelim.
Üzerine harçtan koyup sigara böreği sarar gibi saralım ve tencereye dizelim.
Üzerine çok az zeytin yağı gezdirelim.
Sarmaların üzerini geçecek şekilde kaynar suyu ilave edelim.
Kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirelim ve servis yapalım.
Bu nefis Nar Ekşili Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi’ni bizimle paylaşan birtutamkekik’e teşekkür ederiz.
Merhabalar 16 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi GÖZDE SOYDAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Nar Ekşili Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Nar Ekşili Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi,kolay lahana sarması,lahana sarması,nar ekşili zeytinyağlı lahana sarması,pratik lahana sarması,zeytinyağlılar
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...