19 Mayıs 2016 Perşembe

Haşhaşlı Muhallebi Tarifi


Haşhaşlı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler:

1 lt süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 2 paket toz şanti, 1 çay bardağı haşhaş, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 paket vanilya, 1 paket vanilyalı creme ole, 2 su bardağı soğuk süt.

Haşhaşlı Muhallebi Yapılışı

Bir tencerenin içerisine şekeri, unu, haşhaşı ve sütü koyalım.

Orta sıcaklıklı ateşte devamlı karıştırarak pişirelim.

Kaynamaya başlayınca; toz şantileri, tereyağı, vanilinleri ilave edelim ve 2 – 3 dakika kadar kaynatıp ocaktan alalım.

Ocaktan aldıktan hemen sonra haşhaşlı muhallebiyi çırpıcı ile 10 dakika çırpalım ve soğumaya bırakalım.

Ayrı bir çırpma kabına vanilyalı creme ole’yi ve soğuk sütü ilave edip, koyu bir kıvam alana kadar çırpalım.

Soğumuş haşhaşlı muhallebiye hazırladığımız cremeole karışımını ilave edelim ve mikser ile 5 dakika çırpalım.

Sonra hazırladığımız haşhaşlı muhallebi tatlımızı servis kaselerine dolduralım.

Üzerlerini zevkimize göre süsleyip soğuk olarak servis edebiliriz.

Bizimle bu mükemmel haşhaşlı muhallebi tarifi‘ni paylaşan Pembe Tatlar’a çok teşekkür ederiz.

Sitemizdeki diğer Sütlü Tatlı Tarifleri‘ni de görmenizi tavsiye ederiz.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi EMİN SAVURAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Haşhaşlı Muhallebi Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Haşhaşlı Muhallebi Tarifi,haşhaş,haşhaşlı muhallebi tarifi,haşhaşlı muhallebi yapılışı,haşhaşlı tatlılar,kolay tatlı tarifleri,muhallebi,muhallebi nasıl yapılır,muhallebi tarifi,sütlü tatlılar,tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...