19 Mayıs 2016 Perşembe

Karnıbahar Köftesi


Karnıbahar Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

1 adet küçük boy karnıbahar, 1 adet yumurta, 3-4 adet taze soğan, 1 tutam maydanoz, 1 su bardağı galete unu veyahut ufalanmış bayat ekmek, 1 çay kaşığı silme pul biber, 1 çay kaşığı silme karabiber, 1 tatlı kaşığı silme tuz.

Kızartmak İçin:

Sıvı yağı.

Karnıbahar Köftesi Yapılışı

Karnıbaharı çiçeklerine ayıralım.

Az su da veyahut buharda yumuşayana kadar haşlayalım ve bir kaba alıp soğumaya bırakalım.

Soğuyan karnıbaharı iyice ezelim.

Üzerine yumurtayı, ince ince doğradığımız taze soğanı, maydanozu, galeta ununu, baharatları ve tuzu ilave edip iyice karıştıralım.

Elimize aldığımızda şekillendirilebilir kıvamda olmalı. Gerekirse galeta unu ilave edin.

Hazırladığımız harçtan küçük parçalar koparıp istediğimiz şekli vererek köftelerimizi hazırlayalım.

Hazırladığımız köfteleri sıvı yağda arkalı önlü pişirelim.

Karnıbahar Köftelerimizi sıcak sıcak servis yapın.

18 adet yumuşacık Karnıbahar Köftemiz oldu.

Bu mükemmel Karnıbahar Köftesi Tarifi için Duygu Temel Gördal’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi MELTEM ŞANVERDİ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Karnıbahar Köftesi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Karnıbahar Köftesi,karnıbahar köftesi tarifi,köfte tarifleri,kolay karnıbahar köftesi tarifi,kolay köfte tarifi,pratik karnıbahar köftesi tarifi,pratik köfte tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...