19 Mayıs 2016 Perşembe

Browni Kurabiye (Islak Kurabiye) Tarifi


Browni Kurabiye (Islak Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

125 gr oda sıcaklığında tereyağı (yarım paket), 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 adet oda sıcaklığında yumurta, 1 çay bardağı pudra şekeri, 3 su bardağı un, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya.

Şerbeti İçin:

1 su bardağından 1 parmak eksik su, 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker, 4-5 damla limon suyu.

Üzeri İçin:

Hindistan cevizi veya antep fıstığı.

Browni Kurabiye (Islak Kurabiye) Yapılışı

Şerbeti için; su, şeker ve limon suyunu takriben 5 dakika kaynatalım.

Ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.

Bir kaba malzemeleri sırasıyla koyup iyice yoğuralım.

Hamurdan cevizden daha küçük parçalar koparıp yuvarlayalım. (kurabiyeler ağızda dağılıyor bu yüzden küçük ve tek lokmalık hazırlamaya çalışalım)

Evvelce ısıtılmış 200° fırında 10 dakika kadar pişirelim.

Pişen kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkınca şerbete batırıp çıkaralım.

Kurabiyelerin üzerini hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyip servis yapalım.

Bu nefis Browni Kurabiye (Islak Kurabiye) Tarifi‘ni bizimle paylaşan Gizemli Tatlar‘a çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ETHEM EMERCE yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Browni Kurabiye (Islak Kurabiye) Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Browni Kurabiye (Islak Kurabiye) Tarifi,browni kurabiye,ıslak kurabiye,kolay kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,pratik kurabiye tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...