19 Mayıs 2016 Perşembe

Deniz Kestanesi Tatlısı


Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

200 gr oda sıcaklığında tereyağı veyahut margarin, 2 çay bardağı ( küçük ince belli ) toz şeker, 2 adet yumurta, 50 gr kakao, 1 paket kabartma tozu (10 gr), 3 su bardağı un.

Bulamak İçin:

Haşhaş.

Şerbeti İçin:

1,5 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı su, 2-3 damla limon suyu.

Deniz Kestanesi Tatlısı Yapılışı

Şerbeti için; tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatalım.

Kaynadıktan sonra 15-20 dakika daha kaynatalım.

Ocaktan almaya yakın limon suyu ilave edip ılımaya bırakalım.

Bir kaba tereyağını ve toz şekeri koyup karıştıralım.

Üzerine yumurtaları ilave edip karıştıralım.

Sonra kakaoyu, kabartma tozunu ve azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve hafif üzerlerine bastıralım.

Daha sonra haşhaşa bulayıp tepsiye aralıklı olarak dizelim. (tepsiyi yağlamaya gerek yok)

Evvelce ısıtılmış 200° fırında üzerleri çatlayana kadar pişirelim.

Fırından çıkar çıkmaz şerbetin içine atalım.

Deniz Kestanesi Tatlımızı kevgir ile şerbetten alıp servis yapın.

Islak kurabiye tadında hafif şerbetli bir tatlı.

Bu nefis Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi‘ni için Yaseminin Mutfağından‘a teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi SETANAY TURFAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Deniz Kestanesi Tatlısı hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Deniz Kestanesi Tatlısı,deniz kestanesi tatlısı tarifi,kolay deniz kestanesi tatlısı tarifi,pratik deniz kestanesi tarifi,Şerbetli tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...