20 Mayıs 2016 Cuma

Gül Baklava Tarifi


Gül Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

1 adet yumurta, Yarım su bardağı yoğurt, Yarım su bardağı sıvı yağı, 1 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı nişasta, Yarım paket kabartma tozu (5 gr), Aldığı kadar un, Biraz tuz.

Üzeri İçin:

1 su bardağı sıvı yağı veya 250 gr tereyağı.

Şerbeti İçin:

2,5 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 1-2 damla limon suyu.

Gül Baklava Yapılışı

Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım.

Kaynamaya başlayan şerbeti 15-20 dakika daha kaynatalım.

İçine limon suyunu ilave edip 1 taşım daha kaynatalım.

Hamuru için; bir kaba yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı, limon suyunu, nişastayı, kabartma tozunu ve tuzu koyup iyice karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.

Hamurdan 16 adet beze hazırlayalım ve 15-20 dakika dinlendirelim.

Her bir bezeyi nişastalı unlu karışımla açabildiğimiz kadar açalım.

Sonra yufkayı dörde ayıralım ve her bir parçayı işaret parmaklarımızla karşılıklı büzdürelim.

Bir ucunu üzerine büküp cevizi koyalım.

Daha sonra bütün kenarlarını üzerine büküp ters çevirelim ve tepsiye dizelim.

Hazırladığımız tatlıların üzerine erittiğimiz tereyağını gezdirerek dökelim.

Evvelce ısıtılmış 180° fırında kızarıncaya kadar pişirelim.

Ilık tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim.

Bu nefis Gül Baklava Tarifi‘ni bizimle paylaşan Yemek Sevmek’e  çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi FATOŞ UYLUKÇU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Gül Baklava Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Gül Baklava Tarifi,baklava tarifi,gül baklava tarifi,kolay baklava tarifi,pratik baklava tarifi,Şerbetli tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...