18 Mayıs 2016 Çarşamba

Kilo Vermeyi Engelleyen Nedenler


Kilo Vermeyi Engelleyen Nedenler Nelerdir

Çoğu insan olması gerekenden daha fazla kiloya sahip olduğu için sıkıntı yaşamaktadır. Fazla kilolar insan vücudunda çok ciddi hastalıklara kapı aralamaktadır. Bu hastalıkların önüne geçmek için bir an önce kilo vermek gerekmektedir. Ama kilo vermeyi muvaffak olmak çok kolay değildir. Zira kilo vermeye mani olan bir hayli etken vardır. Kilo vermek isteyenler bu etkenleri bilip ona göre önlmelerini almalıdırlar. Kilo vermeyi engelleyen faktörleri maddeler halinde sıraladık.

Kilo Vermeyi Engelleyen Nedenler Neler?

Yeteri Kadar Egzersiz Yapmadan Perhize Başlamak: Kilo problemi olan hemen hemen her insanın elinde sayısız perhiz programları bulunmaktadır. Herkes kendine uygun gördüğü bir diyet programını seçip uygulamaya çalışmakta. Veyahut bir diyetisyen tarafından tekliflen diyeti uygulamaya çalışmaktadır. Evet diyet programları ile kilo vermek olasıdır. Bu da ancak diyetle beraber düzenli spor yapmak ile olasıdır. Şayet düzenli olarak spor yapmaya devam etmez iseniz, perhiz sonrası verdiğiniz kiloları tekrar geri alırsınız. Popüler Perhizlere Yönelmek: Televizyonda, gazetelerde, internette ve hemen hemen tüm iletişim uzuvlarında perhiz programlarına rastlamak olasıdır. Kısa vakitte kilo vereceğinizi size vaat eden bu programlar çok cezbedici olabilmektedir. Ancak bu tür perhiz programlarını yapmak yanlış olmaktadır. Zira uzman bir diyetisyenin sizin için hazırladığı, sizin yapınıza uygun olan perhiz programını uygulayarak kilo vermeniz en doğru olan metottur. Bağırsak Problemleri: İstediğiniz diyet programını uygulasanız dahi, şayet sindirim sisteminizde problem varsa, kilo vermeniz oldukça zor olacaktır. Bilhassa gastrit, reflü, ülser gibi birçok insanın karşılaşabildiği rahatsızlıklar, kilo vermeyi zorlaştırmaktadır. Psikolojik Etkenler: Kilo vermek fiziksel bir eylem olmasının yanında, ayrı olarak mental bir vaziyettir. Psikolojik meseleleriniz bulunuyorsa, bu vaziyete bağlı olarak kilo vermeniz de zorlaşabilir. Kansızlık: Eğer kan değerleriniz normalin altında bulunuyor ise diyet yapmak sizin için zarar veren olabilir. Kansızlık probleminizi halletmeden netlikle diyet yapmayın. Tiroid Bozuklukları: Bir hayli perhiz programını tecrübe ettiniz ve hala kilo veremediyseniz, tiroid bezlerinizde problem  olabilir. Tiroid bezleri düzenli olarak çalışmadığı vakit, ne kadar az yemek yenirse yensin kişi kilo veremez. Böyle vaziyetlerde kesinlikle bir doktora kontrol olmakta yarar vardır. İnsülin Direnci: Şayet vücudunuz normalin dışında insülin hormonu salgılıyorsa, kilo vermekte çok zorlanacaksınız demektir. Zira insülin hormonu vücuttaki yağı depolamaktadır. Gereğinden fazla salgılanan insülin hormonu, gereğinden fazla yağ depolamak demektir.

Kilo vermek için çalışmalara başlamadan önce yukarıda verdiğimiz bilgileri kesinlikle dikkate almanızı öneririm. Sıhhatli ve mutlu bir hayat dilerim.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi HAMİT TARLAKAZAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kilo Vermeyi Engelleyen Nedenler hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Kilo Vermeyi Engelleyen Nedenler,diyet programı,diyet programları,diyete başlamak,kansızlık,kilo problemi,kilo vermek,kilo vermek için,kilo vermeyi engelleyen faktörler,popüler diyetler,sağlık,tiroid bozuklukları,sağlık köşesi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...