18 Mayıs 2016 Çarşamba

İzmir Köfte Tarifi


İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

500 gram kıyma, 2 adet kuru soğan, 1 yumurta, yarım çay bardağı galeta unu, yarım çay bardağı su, 2 diş sarımsak, tuz, karabiber, kimyon, maydonoz, 4-5 patates, 2 domates, 4-5 yeşil biber, 1 çay bardağı domates suyu, 1 tatlı kaşığı salça.

İzmir Köfte Yapılışı

Çok ince doğradığımız soğan, sarımsak ve maydanozu kıyma ile karıştıralım.

Yumurtayı, galeta ununu, suyu ve baharatları karıştırıp iyice yoğuralım.

30 dakika civarında buzdolabında dinlenmeye bırakalım.

Patatesleri soyup istediğimiz şekillerde doğrayalım.

Önce patatesleri, daha sonra da şekil verdiğimiz köfteleri hafifçe kızartalım.

Borcam'a dizip, köftelerin arasına domates ve biber dilimleri ilave edelim.

Ayrı bir kapta domates suyunu ve salçayı karıştıralım, 1 su bardağı su ilave edelim ve iyice karıştırıp borcam'a dökelim.

Borcam'ın üzerini yağlı kağıt ile kapatalım.

Evvelce ısınmış 180 dereceli fırının orta katına yerleştirelim ve 30 dakika kadar pişirelim.

İzmir Köfte yemeğini pişirdikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi NECLA BACANLI yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, İzmir Köfte Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:İzmir Köfte Tarifi,etli yemekler,İzmir köfte,izmir köfte nasıl pişirilir,izmir köfte nasıl yapılır,izmir köfte tarifi,izmir köfte yapımı,köfte tarifleri,ana yemek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...