15 Mayıs 2016 Pazar

Tereyağlı Açma Tarifi


Tereyağlı Açma Tarifi İçin Malzemeler

2 adet yumurta (sarıları üzerine), 2 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağı, 1 paket instant maya (10 gr) 3 çorba kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 6 su bardağı un.

Arasına Sürmek İçin:

250 gr tereyağı (eritilmiş).

Üzeri İçin:

Yumurtanın sarısı, Haşhaş.

Tereyağlı Açma Yapılışı

Bir kaba un hariç diğer malzemeleri koyalım ve karıştıralım.
Unu azar azar ilave edelim ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtelim ve 30 dakika dinlendirelim.
Dinlenen hamurdan küçük parçalar koparalım ve merdane ile açalım.
Açtığımız hamurların üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı müddetlim.
Sonra rulo şeklinde saralım ve iki ucundan ters tarafa çevirerek uçlarını birleştirip, simit şekli verelim.
Daha sonra açmaları aralıklı olarak tepsiye dizelim.
Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp, haşhaş serpelim ve tepside takriben 1 saat daha dinlendirelim.
Evvelce ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Tereyağlı Açmaları ılık yada soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Bu nefis Tereyağlı Açma tarifi için Pembe Tatlar‘a teşekkür ederiz.



Merhabalar 16 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi HAKKI GENÇTÜRK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Tereyağlı Açma Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Tereyağlı Açma Tarifi,açma tarifi,börek ve poğaçalar,hamurişleri,kolay açma tarifi,pratik açma tarifi,börek tarifleri,hamur İşleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...