16 Mayıs 2016 Pazartesi

Tavuk Levengi Tarifi – Azerbaycan Mutfağı


Azerbaycan’ın mahalli tatlarından olan Tavuk Levengi tarifini vermek istiyorum bugün sizlere.

Tavuk Levengi Tarifi İçin Malzemeler

1 bütün tavuk, 2 adet orta boy soğan, 150-200 gr ceviz, 1 kase erik marmelatı veyahut nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı bul biber, 1 çay kaşığı karabiber tuz, sıvı yağ.

Tavuk Levengi Yapılışı

Bir bütün tavuğu güzelce yıkayalım. Bıçakla tavuğun üzerinden birkaç yerinden kesikler atalım.
Küçük bir kase erik marmelatının veyahut nar ekşisinin içerisine 1 tatlı kaşığı pul biber ve bir tutam tuz ilave edip tatlandıralım.
Sonra bu karışımı tavuğun bütün yüzeyine müddetlim ve 2-3 saat bozdolabında bekletelim.

Tavuğumuz dolapta dinlendikten sonra levengi hazırlamaya başlayalım. Soğanları küçük küçük doğrayıp ya da rondodan geçirip suyunu sıkalım. Soğanların üzerine 1 silme çay kaşığı tuzu ve 1 silme çay kaşığı karabiberi serpelim. Dövülmüş ceviz içini ve 3 yemek kaşığı erik marmelatı ya da nar ekşisini ilave edip karıştıralım. Hazırladığımız bu karışımı 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile beraber, soğanlar can verene kadar kavuralım.

Pişirdiğimiz soğanlı ve cevizli içi tavuğun içerisine dolduralım.
Fırın tepsisine bolca sıvı yağ gezdirelim ve tavuğu tepsiye alıp, 180 dereceli fırına verelim.
Tavuk kızarmaya başlayınca zaman zaman tepsideki sıvı yağdan üzerine gezdirip pişirmeye devam edelim.
Tavuk iyice pişince servis tabağına alıp üzerine tepsideki sıvı yağdan gezdirelim.
Tavuk Levengi servise hazır.

Bizimle bu nefis Azerbaycan yemeği olan Tavuk Levengi tarifini paylaşan Far Hebi‘ye çok teşekkür ederiz. Azerbaycan’a Selam olsun.



Merhabalar 16 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi TUNA GÜNALAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Tavuk Levengi Tarifi – Azerbaycan Mutfağı hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Tavuk Levengi Tarifi – Azerbaycan Mutfağı,azerbaycan yemekleri,fırında tavuk,fırında tavuk kızartma,tavuk kızartma,tavuk levengi,tavuk levengi tarifi,tavuk yemeği,tavuk yemekleri,ana yemek tarifleri,tavuklu tarifler

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...