15 Mayıs 2016 Pazar

Muhallebili Limonlu Revani Tarifi


Muhallebili Limonlu Revani Tarifi İçin Malzemeler:

Keki İçin:

3 adet yumurta, 4 yemek kaşığı toz şeker, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı un, 1 adet limon kabuğu rendesi, 2 yemek kaşığı limonun suyu, 1 adet kabartma tozu.

Şerbeti İçin:

3 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, Çeyrek limon suyu.

Muhallebisi İçin:

3 su bardağı süt, 1 çay bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı tereyağı.

Muhallebili Limonlu Revani Yapılışı

Şerbeti için; tencereye suyu, toz şekeri, limon suyunu ilave edelim ve 10 dakika kaynatıp, ılıması için bekleyelim.

Keki için; bir kaba toz şekeri, yumurtaları koyalım ve çırpalım.
Üzerine sırasıyla diğer malzemeleri ilave edelim ve karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı orta boy bir tepsiye veya borcama döküp, eşit şekilde yayalım.
Evvelce ısıtılmış 200° fırında kızarana kadar pişirelim.
Ilık kekin üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökelim.

Muhallebi için; tencereye sütü, nişastayı, unu, toz şekeri koyalım ve karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.
Tereyağını ilave edip, karıştıralım ve ocaktan alalım.
Muhallebi ılıdıktan sonra tatlının üzerine dökelim ve tatlının her yerine yayalım.
Muhallebili Limonlu Revani Tatlısını 3-4 saat buzdolabında dinlendirip, üzerini istediğimiz şekilde süsleyip, servis yapalım.

Bu güzel Muhallebili Limonlu Revani Tarifi için Lezzet Pınarından Damlalar’a çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 15 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi MİNE KANMAZ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Muhallebili Limonlu Revani Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Muhallebili Limonlu Revani Tarifi,kolay revani tarifi,muhallebili limonlu revani,muhallebili revani,revani nasıl yapılır,revani tarifi,şerbetli tatlılar,Şerbetli tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...