Mayasız Ispanaklı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı oda sıcaklığında süt, Yarım su bardağı sıvı yağı, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığına yakın tuz, 1,5 tatlı kaşığı şeker, 1,5 paket kabartma tozu (15 gr), 4-4,5 su bardağı un.İçi İçin:
250 gr ıspanak, 1 tatlı kaşığı salça, 1 yemek kaşığı sıvı yağı, 1 adet soğan, 1 çay kaşığı yakın tuz. (tüketim şeklinize göre ayarlayın).Üzeri İçin:
Yumurta sarısı, Çörek otu.Mayasız Ispanaklı Poğaça Yapılışı
İçi için; ıspanağı iyice yıkayıp suyunu süzelim.
İnce ince doğradığımız soğanı sıvı yağda kavuralım.
Üzerine salçayı ilave edip kavurmaya devam edelim.
Sonra orta kalınlıkta doğradığımız ıspanağı ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Kısık ateşte ıspanak kendi suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Hamuru için; bir kaba sütü, sıvı yağı, yumurtayı, tuzu, şekeri ve kabartma tozunu koyup iyice karıştıralım.
Üzerine azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini streç ile kapatıp 20 dakika dinlendirelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
Daha sonra hamuru açalım ve ortasına ıspanaklı harçtan koyup istediğimiz şekli vererek kapatalım.
Poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp çatal ile çapraz çizikler atalım.
Son olarak poğaçaların üzerine susam serpelim.
Mayasız Ispanaklı Poğaçalarımızı evvelce ısıtılmış 190° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Toplam 17 adet Mayasız Ispanaklı Poğaçamız oldu.
Yumuşak ve çok lezzetli poğaçalarımız oldu.
Bu mükemmel Mayasız Ispanaklı Poğaça Tarifi için Duygu Temel Gördal’a teşekkür ederiz.
Merhabalar 15 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi SERAY ÇÖLBAY yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Mayasız Ispanaklı Poğaça Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Mayasız Ispanaklı Poğaça Tarifi,kolay poğaça tarifi,mayasız ıspanaklı poğaça tarifi,poğaça tarifleri,pratik poğaça tarifi
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...