16 Mayıs 2016 Pazartesi

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Yapımı


Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

250 gr oda sıcaklığında margarin (1 paket), 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sirke, 1 adet yumurta akı, 1 paket kabartma tozu (10 gr), Yarım çay bardağı çörek otu, 550 gr un (4 su bardağına yakın).

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı, Maydanoz yaprakları.

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Yapılışı

Bir kaba margarini, sıvı yağı, yumurta akını, tuzu, sirkeyi ve çörek otunu koyup iyice karıştıralım.

Üzerine kabartma tozunu ve azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamurun yarısını unlanmış tezgahta yuvarlayarak şerit haline getirelim.

Üzerini hafif bastırarak düzleştirelim.

Sonra 2 parmak genişliğinde verev olarak keselim.

Kalan hamura da aynı şekilde hazırlayalım.

Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.

Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürüp maydanozları yapıştıralım.

Evvelce ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyelerimizin ilk sıcaklığı çıkınca servis yapın.

Bu mükemmel Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi için Selda’nın Mutfak Defteri‘ne teşekkür ederiz.



Merhabalar 16 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi CELAL KALFA yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Yapımı hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Yapımı,çörek otlu tuzlu kurabiye tarifi,kolay kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,pratik kurabiye tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...