15 Mayıs 2016 Pazar

Çikolatalı Pasta Tarifi


Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler:

125 gr tereyağı(oda sıcaklığında), 375 gr bitter çikolata, 5 adet yumurta, 30 gr un, 100 gr badem unu, 250 gr esmer toz şeker, 2 yemek kaşığı süt.

Çikolatalı Pasta Tarifi

Bitter çikolataları benmari usulü eritip, ılımaya bırakalım.
Bir kabın içine tereyağını, yumurtaları, toz şekeri, sütü, erittiğimiz çikolatayı koyalım ve karıştıralım.
Sonra unu, badem ununu, koyalım ve karıştıralım.
Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serelim.
Daha sonra kelepçeli kalıbın kenarlarına tereyağı sürüp, kenarlarını da yağlı kağıt ile kaplayalım.
İçine hazırladığımız karışımı döküp, evvelce ısıtılmış 170° fırında 40 dakika pişirip, bir müddet dinlendirelim.
Daha sonra buzdolabında 1-2 saat bekletelim.
Çikolatalı Pastamızı çırpılmış krema ve frambuaz ile beraber servis yapalım.

Bu mükemmel Çikolatalı Pasta tarifi için Sihirli Parmaklar’a çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 16 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi SERTEL TANINMIŞ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Çikolatalı Pasta Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Çikolatalı Pasta Tarifi,çikolatalı pasta,kolay çikolatalı pasta tarifi,kolay pasta tarifi,pasta tarifleri,pratik pasta tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...