15 Mayıs 2016 Pazar

Avcı Böreği Tarifi


Avcı Böreği Tarifi İçin Malzemeler:

 3 adet yufka.

İç Harcı İçin:

300 gr kıyma, 1 kahve fincanı sıvı yağ, 2 adet soğan, 1 çay bardağı ince bulgur, 1 çay bardağı kaynamış su(bulguru ıslamak için), 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz, Yarım demet maydanoz, Tuz, Karabiber, KIrmızı pul biber.

Yufkaları Batırmak İçin:

1,5 su bardağı ayran, 1 kahve fincanı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu.

Üzeri İçin:

Galeta unu.

Avcı Böreği Yapılışı

Bir kabın içine bulguru, kaynamış suyu koyalım ve 15-20 dakika bekletelim.
Soğanları, maydanozu ince ince doğrayalım.
Tavaya sıvı yağı, soğanı koyalım ve kavuralım.
İçine kıymayı ilave edelim ve rengi dönene kadar kavuralım.
Daha sonra cevizi, bulguru, maydanozu, tuzu, karabiberi, kırmızı pul biberi ilave edelim ve karıştırıp, soğumaya bırakalım.
Yufkaları ortasından enlemesine ve boylamasına keselim.(12 adet üçgen yufka elde edelim)
Kıymalı karışımdan yufkanın kalın tarafına koyup, rulo şeklinde saralım.
Yufkaları batırmak için; bir kabın içine ayranı, sıvı yağı, kabartma tozunu koyalım ve karıştıralım.
Hazırladığımız börekleri önce hazırladığımız karışıma batırıp, sonra da galeta ununa bulayıp, fırın tepsisine dizelim.
Evvelce ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Avcı Böreklerimizi, sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Bu mükemmel Avcı Böreği tarifini bizimle paylaşan Yasemin'in Mutfağından'a çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 15 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi TAHİR CEMALİ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Avcı Böreği Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Avcı Böreği Tarifi,avcı böreği,börek tarifi,hamurişi tarifi,kolay börek tarifi,kolay börek tarifleri,pratik börek tarifi,börek tarifleri,hamur İşleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...