Yaban Mersinli Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı yaban mersini, 1 portakal kabuğu rendesi, 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz, 1 paket kabartma tozu, 2,5 su bardağı un.
Yaban Mersinli Kek Yapılışı
Toz şekeri ve yumurtaları mikser ile iyice çırpalım.
Üzerine sütü, sıvı yağı, portakal kabuğu rendesini ve ceviz ilave edip karıştıralım.
Sonra yaban mersinini biraz unlayıp ilave edelim ve karıştıralım.
Daha sonra unu ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştıralım.
Margarinle yağlayıp unladığımız kalıba kek hamuru boşaltalım.
Önceden ısıtılmış 170° fırında 25-30 dakika pişirelim.
Yaban Mersinli Kekimizi soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis yapalım.
Bu harika Yaban Mersinli Kek Tarifi’ni bizimle paylaşan Deryadan İncilere teşekkür ederiz.
Merhabalar 9 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi DURSUN SÜRER yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Yaban Mersinli Kek Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Yaban Mersinli Kek Tarifi,kek tarifleri,kolay kek tarifi,pratik kek tarifi,yaban mersinli kek
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...