8 Haziran 2016 Çarşamba

Patlıcan Musakka Tarifi


Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler:

4 adet bostan patlıcan.

İçi İçin:

1/2 dana kıyma, 1 adet domates, 2 adet yeşil biber, 1 adet soğan, 3 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı salça, Tuz, Karabiber, Kırmızı pul biber, Zeytinyağı.

Sosu İçin:

1 çorba kaşığı salça, 1,5 su bardağı su.

Kızartmak İçin:

Sıvı yağ.

Süslemek İçin:

Domates, Biber.

Patlıcan Musakka Yapılışı

Patlıcanları 1 parmak genişliğinde keselim.
Tavaya sıvı yağı koyalım ve kızdıralım.
İçine patlıcanları ilave edelim ve arkalı önlü pişirip, yağını süzdürelim.

İçi için; soğanı, yeşil biberi küp şeklinde ince ince doğrayalım.
Domatesi, sarımsakları rendeleyelim.
Herhangi bir tencereye kıymayı koyalım ve kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
İçine yeşil biberi, soğanı, zeytin yağını ilave edelim ve kavuralım.
Daha sonra domatesi, sarımsakları ilave edelim ve karıştıralım.
Son olarak baharatları, salçayı, tuzu ilave edip, iyice karıştıralım.
Patlıcanları yarısını fırın tepsisine dizelim.
Üzerlerine kıymalı harçtan koyalım ve kıymaların üzerini de patlıcan ile kapatıp, yeşil biber ve domates ile süsleyelim.

Sosu için; kaseye suyu, salçayı koyalım ve karıştırarak su da salçayı çözdürüp, patlıcanların üzerinde gezdirelim.
Patlıcan Musakkamızı önceden ısıtılmış 180° fırında 15-20 dakika pişirelim.
Sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Bu harika Patlıcan Musakka Tarifi’ni bizimle paylaşan Pembe Tatlar’a çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 9 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi BARTU YANMAZ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Patlıcan Musakka Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Patlıcan Musakka Tarifi,ana yemekler,kolay musakka tarifi,kolay musakka tarifleri,musakka tarifi,musakka tarifleri,patlıcan musakka,patlıcan musakka tarifi,pratik musakka tarifi,sebze yemekleri,ana yemek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...