20 Haziran 2016 Pazartesi

İrmikli Böğürtlenli Kek Tarifi


İrmikli Böğürtlenli Kek Tarifi İçin Malzemeler

4 adet yumurtanın sarısı, 4 adet yumurtanın akı, 100 gr tereyağı(oda sıcaklığında), 125 gr toz şeker, 125 gr irmik, Yarım litre süt, 1 paket vanilya veya aroması, 1 adet limon kabuğu rendesi, 2 yemek kaşığı portakal likörü, 100 gr badem tozu (öğütülmüş), 1 kutu dondurulmuş böğürtlen (böğürtlen donmuş olacak mutlaka), 1 yemek kaşığı irmik (kalıp için).

İrmikli Böğürtlenli Kek Yapılışı

Tencereye sütü, vanilyayı koyalım ve fokurdamasına yakın ocaktan alalım.
İçine irmiği ilave edip, karıştıralım.
Geniş bir kaseye yumurta aklarını, 2 yemek kaşığı toz şekeri koyalım ve 5 dakika çırpalım.
Başka bir kaseye yumurta sarılarını, kalan toz şekeri ilave edelim ve 5 dakika mikser ile çırpalım.
Yumurta sarılarının içine tereyağını ilave edelim ve karıştıralım.
Sonra portakal likörünü, limon kabuğu rendesini, badem tozunu ilave edelim ve çırpalım.
Daha sonra irmikli karışımı ilave edelim ve çırpalım.
Son olarak yumurta aklarını ilave edelim ve mikserin düşük devri ile çırpalım.
Dondurulmuş böğürtlenleri de ilave edip, kaşıkla karıştıralım.
Kek kalıbını yağlayalım ve içine 1 yemek kaşığı irmik serpelim.
Hazırladığımız kek hamurunu kalıba dökelim ve önceden ısıtılmış 180° fırında 45-50 dakika pişirelim.
İrmikli Böğürtlenli Keki 1 gece dinlendirelim ve üzerine pudra şekeri serpip,  servis yapalım.

Bu harika İrmikli Böğürtlenli Kek Tarifi’ni bizimle paylaşan Damak Tadı’na çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 21 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi FERİT AKAT yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, İrmikli Böğürtlenli Kek Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:İrmikli Böğürtlenli Kek Tarifi,irmikli böğürtlenli kek,kek tarifleri,kolay kek tarifi,pratik kek tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...