Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo kereviz, 3 adet havuç, 1 adet iri soğan, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 adet büyük patetes, 2 su bardağı portakal suyu, Tuz, Sıcak su.Portakallı Kereviz Yapılışı
Kerevizleri bol su ile yıkayalım, sonra küp şeklinde doğrayalım ve bir kenarda bekletelim.
Soğanları ince ince doğrayıp bir tencere içerisinde, zeytin yağında soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine tuzu ve havuçları da ilave edip hepsini kavuralım.
Patateslerin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
Patatesleri kerevizlerle birlikte tencereye ilave edelim.
Sebzelerin üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edip kaynatalım.
Kaynamaya başlayınca, 2 bardak portakal suyunu kerevizlere ekleyelim.
Portakallı Kereviz yemeğimiz taşana kadar yemeği kaynatalım.
Kereviz yemeğinin içerisindeki sebzeler yumuşayınca ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Portakallı Kereviz yemeği soğuduktan sonra soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Merhabalar 9 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi CANAN İNCE yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi,ana yemekler,kereviz,kereviz nasıl pişirilir,portakalli kereviz tarifi,zeytinyağlı kereviz,zeytinyağlı kereviz tarifi,ana yemek tarifleri,sebze yemekleri,zeytinyağlılar
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...