20 Haziran 2016 Pazartesi

Pesto Sos Tarifi


Pesto Sos Tarifi İçin Malzemeler

1 bağ fesleğen (fesleğeniniz az veya kokusu baskın olmasın diyorsanız roka ilave edin), 1 dilim yağsız beyaz peynir (permesan peyniri veya tulum peyniri olabilir), 1 türk kahvesi fincanı fıstık, 1 türk kahvesi fıncanı ceviz, Yarım çay bardağı zeytinyağı, Konserve mısır (istediğiniz salata malzemesini ilave edebilirsiniz).

Pesto Sos Yapılışı

Cevizleri ve fıstıkları incecik robotta çekelim.

Üzerine temizlediğimiz fesleğen yapraklarını ve yağsız peyniri ilave edelim. (peynir yağlı olursa birbirine yapışır)

Sonra zeytin yağını ilave edelim ve robotta incecik olana kadar çekelim.

Daha sonra hazırladığımız sosu bir kaba alalım.

Salatamızı hazırlayıp üzerine sosumuzu dökelim.

Sosumuzun üzerine haşlanmış mısır döküp servis yapın.

Pesto Sosumuzu makarnaya karıştırarak ve salatalarımız da sos olarak kullanabiliriz.

Fazla yapıp bir süre üzerine zeytinyağı döküp buzdolabında bekletebilirsiniz.

Bu güzel Pesto Sos Tarifi‘ni bizimle paylaşan Resimli Tarif’e teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ELİF ÇOLAK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Pesto Sos Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Pesto Sos Tarifi,kolay sos tarifi,pesto sos tarifi,pratik sos tarifi,salata tarifleri,sos tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...