23 Haziran 2016 Perşembe

Zeytinli Ekmek Tarifi


Zeytinli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı sıvı yağı, 1 paket yaş maya (42 gr), 2 yemek kaşığı şeker, Çok az tuz. Aldığı kadar un (yaklaşık 6-7 su bardağı), 2 adet yumurta (sarısı üzeri için beyazı hamuru için).

İçi İçi:

Zeytin ezmesi ya da beyaz peynir.

Üzeri İçin:

Yeşil zeytin dilimi.

Zeytinli Ekmek Yapılışı

Bir kaba biraz un koyup ortasına açalım.

Ortasına yaş mayayı ve ılık sütü ilave edip mayayı eritelim.

Kabaran mayanın içine ılık suyu, sıyı yağı, şekeri, tuzu ve yumurta aklarını ilave edip karıştıralım.

Unu yavaş yavaş ilave edelim ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamurun üzerini kapatıp 2 saat mayalandıralım.

Mayalanan hamurdan minik bezeler yapıp biraz elimizde açalım.

İçine beyaz peynir ya da zeytin ezmesi koyup kapatalım.

Yağlanmış kelepçeli kalıba sırayla dizelim.

Orta kısmına hamuru gül şeklinde hazırlayıp yerleştirelim.

Sonra üzerini örtüp 30 dakika daha mayalandıralım.

Daha sonra ekmeklerin üzerine yumurtanın sarısını sürüp her ekmeğin üzerine zeytin dilimi yerleştirelim.

Önceden ısıtılmış 170° fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirip servis yapalım.

Not: Hamur biraz fazla olduğundan kalan hamurları normal poğaça şeklinde hazırlayıp pişirdim.

Bu harika Zeytinli Ekmek Tarifi‘ni bizimle paylaşan 100de 100 Marifet'e çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 24 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ZEHRA BEKİŞ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Zeytinli Ekmek Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Zeytinli Ekmek Tarifi,hamur işleri,kolay zeytinli ekmek tarifi,pratik zeytinli ekmek tarifi,zeytinli ekmek tarifi,hamur İşleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...