20 Haziran 2016 Pazartesi

Kıymalı Patatesli Göçmen Böreği Tarifi


Kıymalı Patatesli Göçmen Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

2 adet yumurta, 2 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket instant kuru hamur mayası (10 gr), 4-4,5 elenmiş un.

İçi İçin:

400 gr kıyma, 2 adet orta büyüklükte soğan, 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası, 3 adet orta büyüklükte haşlanmış patates. Tuz, Karabiber, Pul biber.

Arasına Sürmek İçin:

100 gr eritilmiş tereyağı, Yarım çay bardağı sıvı yağı.

Üzeri İçin:

Tereyağı, Susam, Çörek otu, 1 çay bardağı ılık su.

Kıymalı Patatesli Göçmen Böreği Yapılışı

Hamuru için; bir kaba yumurtaları, yoğurdu, sıvı yağı, sirkeyi, tuzu ve mayayı koyup iyice karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamurun üzerini iki kat havlu ile örtüp ılık bir ortamda 30 dakika mayalandıralım.

İçi için; soğanları ince ince doğrayıp hafifçe kavuralım.

Üzerine kıymayı ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavuralım.

Sonra salçayı, baharatları ve tuzu ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım.

Daha sonra içine rendelediğimiz patatesleri ilave edip karıştıralım.

Mayalanan hamuru 20 eşit bezeye ayıralım.

Bir adet bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.

Üzerine fırça ile tereyağlı karışımdan bolca sürelim.

İkinci bezeyi de aynı büyüklükte açıp üzerine yerleştirelim.

Bu şekilde 10 bezeyi aynı şekilde hazırlayıp üst üste yerleştirelim. en üstte kalan bezenin üzerine tereyağlı karışımdan sürmüyoruz.

Kalan diğer 10 bezeyi de aynı şekilde hazırlayalım.

Hazırladığımız bezelerin üzerini havlu ile kapatıp 15 dakika daha dinlendirelim.

Tepsiyi sıvı yağı ile yağlayıp unlayalım.

Birinci grup 10 adetlik hamuru elimizle fırın tepsisi büyüklüğünde açalım. (eğer bu işlemi yapmakta zorlanıyorsak tezgahı hafifçe unlayarak merdane yardımıyla hamurları açalım)

Açtığımız hamuru tepsiye yerleştirip üzerine kıymalı harcı döküp yayalım.

İkinci grup hamuru da açıp harcın üzerine kapatalım.

Kalan tereyağlı karışımı böreğin üzerini sürüp resimdeki gibi dilimleyelim.

Böreğin üzerine susam ve çörek otu serpelim.

Önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Böreği fırından çıkardıktan sonra elimizle üzerine yaklaşık 1 çay bardağı kadar ılık su serpelim.

Kıymalı Patatesli Göçmen Böreğimizin üzerini havlu ile örtüp yaklaşık 15 dakika dinlendirelim.

Bu harika Kıymalı Patatesli Göçmen Böreği Tarifi için mutfağımda4mevsim’e teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi GAMZE BUMİN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kıymalı Patatesli Göçmen Böreği Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Kıymalı Patatesli Göçmen Böreği Tarifi,börek tarifleri,göçmen böreği tarifi,kıymalı patatesli göçmen böreği tarifi,kolay börek tarifleri,kolay göçmen böreği tarifi,pratik börek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...