Güveçte Etli Sebze Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
500 gr dana kuşbaşı eti, 2 adet kabak küp küp doğranmış, 2 adet patlıcan alacalı soyulmuş küp küp doğranmış, 2 adet patates küp küp doğranmış, 2 adet domates kabukları soyulmuş küp küp doğranmış, 1 adet kuru soğan yemeklik doğranmış, 1 çay bardağı sıvı yağı, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı salça, 1 su bardağı su, Tuz, Pul biber.
Güveçte Etli Sebze Yemeği Yapılışı
İnce ince doğradığımız soğanı az sıvı yağda 1-2 dakika kavuralım.
Üzerine etleri ilave edip soteleyelim.
Bir kaba patlıcanı, kabağı,patatesleri, domatesleri ve 4-5 parçaya böldüğümüz sarımsakları koyalım.
Üzerine baharatları, sıvı yağı, tuzu ve sıvı yağı ilave edip iyice harmanlayalım.
Güveç kabına önce sebzeleri koyalım.
Sebzelerin üzerine etleri yerleştirelim.
Bir kaseye salçayı ve suyu koyup iyice karıştıralım.
Salçalı sosu yemeğin üzerine gezdirerek dökelim.
Güvecin üzerini folyo ile kapatalım.
Önceden ısıtılmış 180° fırında 35-40 dakika pişirelim.
Güveçte Etli Sebze Yemeğimizi sıcak olarak servis yapın.
Bu nefis Güveçte Etli Sebze Yemeği Tarifi için Aylinden Denemeler‘e teşekkür ederiz.
Merhabalar 21 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi TANJU GÖKSU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Güveçte Etli Sebze Yemeği Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Güveçte Etli Sebze Yemeği Tarifi,ana yemekler,güveç tarifi,güveçte etli sebze yemeği tarifi,kolay etli sebze yemeği tarifi,kolay güveç tarifi,pratik etli sebze yemeği tarifi,pratik güveç tarifi,ana yemek tarifleri
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...