Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çay bardağı süt, Yarım paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı sirke, Aldığı kadar un.İçi İçin:
Ceviz içi (iri çekilmiş).Açmak İçin:
Nişasta.Üzeri İçin:
Yarım paket margarin veya tuzsuz tereyağı.Şerbeti İçin:
2 su bardağı toz şeker, 2,5 su bardağı su, 1-2 damla limon suyu.Midye Tatlısı Yapılışı
Şerbeti için; tencereye toz şekeri ve suyu koyup kaynatalım.
Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
Bir kaba yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı, sütü, sirkeyi ve kabartma tozunu koyalım ve karıştıralım.
Üzerine azar azar unu ilave edelim ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Cevizden biraz büyük olacak şekilde 20 adet beze hazırlayalım ve 30 dakika dinlendirelim.
10 adet bezeyi teker teker pasta tabağı büyüklüğünde açalım ve üst üste koyalım.
Sonra tek bir yufka olacak şekilde açabildiğimiz kadar büyük açalım.
Daha sonra sıkıca rulo şeklinde saralım ve bir parmak genişliğinde keselim.
Kestiğimiz ruloları yan yatırarak merdaneyle hafif açalım.
Bir tarafına ceviz içi koyup poğaça kapatır gibi kapatalım ve hafif yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
Kalan 10 bezeyi de aynı şekilde hazırlayalım.
Tereyağını eritelim ve her tatlının üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı dökelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkardığımız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökelim.
Midye Tatlımızı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapalım.
Not: Eğer tatlıyı daha sonra kullanacaksanız tatlı ve şerbet ikisi de ılık olmalı.
Bu harika Midye Tatlısı tarifini bizimle paylaşan Çiğdem’ce Lezzetler’e teşekkür ederiz.
Merhabalar 21 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ZEMZEM ŞENEL yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Midye Tatlısı Nasıl Yapılır hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Midye Tatlısı Nasıl Yapılır,kolay midye tatlısı,midye tatlısı,pratik midye tatlısı,Şerbetli tatlı tarifleri
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...