25 Haziran 2016 Cumartesi

Kakaolu Kurabiye


Kakaolu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

200 gr oda sıcaklığında margarin, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1,5 su bardağı pudra şekeri, 1 adet yumurta (sarısı içine akı dışına), 2 yemek kaşığı kakao, 1 su bardağı buğday nişastası, 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu (10 gr), 1 paket vanilya (5 gr).

Üzeri İçin:

Çekilmiş fındık, Yumurta akı.

Kakaolu Kurabiye Yapılışı

Bir kaba margarini ve pudra şekerini koyup iyice karıştıralım.

Üzerine sıvı yağı, yumurta sarısını, kakaoyu, nişastayı, vanilyayı ve kabartma tozunu koyup iyice karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.

Üzerlerine bıçak yardımı ile resimdeki gibi hafif eğik çizikler atalım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.

Kurabiyelerin tam ortasına yumurta akı sürelim.

Yumurta akı sürdüğümüz orta kısımlarına fındık kırığı yerleştirelim.

Önceden ısıtılmış 160° fırında 20 dakika kadar pişirelim.

Fırından çıkardığımız kurabiyeleri soğumaya bırakalım.

Kurabiyeleri soğumadan almaya çalışırsanız dağılabilirler.

Kakaolu Kurabiyelerimizi soğuduktan sonra servis tabağına alalım.

Bu harika Kakaolu Kurabiye Tarifi için Duygu Temel Gördal’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 25 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi EBRU TAŞKESEN YILMAZ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kakaolu Kurabiye hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Kakaolu Kurabiye,kakaolu kurabiye tarifi,kolay kakaolu kurabiye tarifi,kolay kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,pratik kurabiye tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...