7 Haziran 2016 Salı

Paşam Tatlısı Tarifi


Paşam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

4 adet yumurta, 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker, 4 yemek kaşığı su, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya.

Ara Kreması İçin:

1,5 kutu krema (schlagsahne), 1,5 kutu ekşi krema (schmand) Bu malzeleri bulamayanlar 2 paket krem şanti kullanabilir.

Şerbeti İçin:

Yarım su bardağı sıcak su, 2 yemek kaşığı toz şeker.

Paşam Tatlısı Yapılışı

Bir kaba yumurtaları ve toz şekeri koyduktan sonra köpük köpük olana kadar çırpalım.

İçine suyu ve vanilyayı koyup karıştıralım.

Sonra kabartma tozunu ve unu ilave edip tahta kaşıkla karıştıralım.

Diktörgen bir borcama yağlı kağıt serip üzerine hazırladığımız karışımı dökelim ve eşit şekilde yayalım.

Önceden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirelim.

Kek soğuduktan sonra enine ortadan ikiye keselim.

Geniş bir kaseye kremayı koyalım ve katılaşana kadar çırpalım.

İçine ekşi kremayı ilave edelim ve çırpalım.

Krema veya ekşi krema yoksa krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayalım.

Kekin 1. parçasının üzerine kremayı veya krem şantiyi döküp yayalım.

Üzerine kekin 2 parçasını yerleştirelim.

Bir kaba sıcak suyu ve toz şekeri koyup karıştırarak şekeri eritelim.

Hazırladığımız karışım ılıyınca kekin üzerine eşit olarak dökelim.

Paşam Tatlısının üzerini hindistan cevizi ile süsleyip servis yapalım.

Bu harika Paşam Tatlısı tarifini bizimle paylaşan Hacer Özer Özkan Hanım’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 8 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi FATİH MAHİROĞLU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Paşam Tatlısı Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Paşam Tatlısı Tarifi,kolay şerbetli tatlı tarifi,paşam tatlısı,pratik şerbetli tatlı tarifi,şerbetli tatlı tarifi,Şerbetli tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...