7 Haziran 2016 Salı

İrmikli Un Helvası


İrmikli Un Helvası İçin Malzemeler

100 gr tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı irmik, 1 su bardağı un, 2,5 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı dolmalık fıstık.

Üzeri İçin:

Ceviz parçaları.

İrmikli Un Helvası Tarifi

Tencereye toz şekeri, sütü, suyu koyalım ve sürekli karıştırarak kaynatıp, ocaktan alalım.
Başka bir tencereye tereyağını, sıvı yağı koyalım ve eritelim.
İçine irmiği, unu ilave edelim ve 5-10 dakika kavuralım.
Daha sonra dolmalık fıstığı ilave edelim.
Unun kokusu çıkıp, rengi değişince hazırladığımız sıcak şerbeti dökelim. (bu işlemi yaparken dikkat edelim çok sıçrıyor)
Kısık ateşte 3 dakika daha kaynatalım ve ağzını kapatıp, ocaktan alıp, 20 dakika dinlendirelim.
Küçük kaseye dolduralım ve servis tabağına ters çevirelim.
İrmikli Un Helvamızın üzerini ceviz ile süsleyip, servis yapalım. Afiyet olsun.

Bu harika İrmikli Un Helvası tarifini bizimle paylaşan Pembe Tatlar’a çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 8 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ENES MAZLUM yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, İrmikli Un Helvası hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:İrmikli Un Helvası,irmikli tarifler,irmikli un helvası tarifi,kolay irmikli un helvası tarifi,kolay irmikli un helvası tarifleri,kolay un helvası tarifi,kolay un helvası tarifleri,pratik irmlkli un helvası tarifi,Şerbetli tatlı tarifleri,tatlı tarifleri,un helvası

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...