8 Haziran 2016 Çarşamba

Ev Usulü Açma


Ev Usulü Açma Tarifi İçin Malzemeler

3 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı sıvı yağı, Yarım çay bardağı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 3 adet yumurta (2 sinin sarısı üzeri için), Aldığı kadar un, 1 paket yaş maya (42 gr).

Üzeri İçin:

Yumurtanın sarısı, Susam, Çörek otu.

Ev Usulü Açma Yapılışı

Bir kaba mayayı, şekeri ve ılık sütü koyup süt içerisinde mayayı eritelim.

Maya kabarana kadar 10-15 dakika bekleyelim.

Kabaran mayanın içine yumurtaları, sıvı yağı ve tuzu ilave edip iyice karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.

Hamuru 1 saat mayalandıralım.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.

Sonra hamuru açıp üzerine 1 çay kaşığı kadar tereyağı sürelim.

Daha sonra hamuru istediğimiz gibi şekillendirelim.

Hazırladığımız açmaları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.

Açmaları ılık bir ortamda 40 dakika daha dinlendirelim.

Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp susam ve çörek otu serpelim.

Önceden ısıtılmış 200° fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapalım.

Bu nefis Ev Usulü Açma Tarifi için Fatoşun Mutfağından’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 8 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi UMMUHAN ERGİN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Ev Usulü Açma hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Ev Usulü Açma,açma tarifi,ev usulü açma tarifi,hamur işleri,kolay açma tarifi,pratik açma tarifi,hamur İşleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...