9 Haziran 2016 Perşembe

Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifi


Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

3-4 adet patlıcan, 1 adet soğan, 2 adet yeşil biber, 1 adet domates, 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı, Tuz.

Közlenmiş Patlıcan Yemeği Yapılışı

Patlıcanları yıkayıp kurulayalım.

Patlıcanları ocakta, fırında ya da ızgara da közleyelim.

Közlediğimiz patlıcanların kolay soyulması için poşete koyup ağzını kapatalım.

Patlıcanları bu şekilde 5-10 dakika poşette bekletelim.

Süre sonunda patlıcanların kabuklarını soyalım ve orta kalınlıkta doğrayalım.

İnce ince doğradığımız soğanı zeytin yağında kavuralım.

Üzerine ince ince doğradığımız biberleri ilave edip kavurmaya devam edelim.

Sonra ince ince doğradığımız domatesleri ilave edip 1 dakika kadar kavuralım.

Son olarak patlıcanları ve tuzu ilave edip 1-2 dakika kavuralım.

Közlenmiş Patlıcan Yemeğimiz servise hazır.

Bu harika Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifi için Milaka’ya teşekkür ederiz.



Merhabalar 9 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi RESUL ULUKAYA yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifi,ana yemekler,kolay patlıcan yemeği tarifi,kzölenmiş patlıcan yemeği tarifi,patlıcan yemeği tarifi,pratik patlıcan yemeği tarifi,ana yemek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...