Karadeniz Usulü Pancar Çorbası İçin Malzemeler :
2 bağ pancar, 1 adet soğan, 1 su bardağı haşlanmış barbunya ya da beyaz fasulye, 1 su bardağı haşlanmış mısır, Yarım çay bardağı yağ, Kırmızı pul biber (acı sevenler için koza biber de kullanabiliriz), Yarım su bardağı fırınlanmış un, Yarım su bardağı darı( kebir) çekilmiş, Tuz, Yarım çay bardağı salça, Su.Karadeniz Usulü Pancar Çorbası Yapılışı
Pancarları yıkıyoruz.
Yıkadığımız pancarları ince ince doğruyoruz.
Soğanları ince ince doğruyoruz.
Tencerenin içerisine soğanlarımızı koyalım.
Soğanların üzerine yarım çay bardağı sıvı yağı ilave ediyoruz.
Daha sonra kırmızı pul biberi koyuyoruz.
Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Üzerine doğradığımız pancarları ilave ediyoruz.
Pancarların üzerine çekilmiş darıyı koyuyoruz.
Tuzumuzu koyalım.
Üzerine bir miktar su koyup iyice haşlanmalarını bekleyelim.
Haşlanmış malzemelerimizin üzerine, haşlanmış fasulyeyi ve haşlanmış mısırı koyuyoruz.
Pancar çorbamızın suyunu koyarak kıvamını ayarlıyoruz.
15 dk pişiriyoruz.
Son olarak fırınlanmış unumuzu pancar çorbamıza karıştırarak ve unumuzu serperek ilave ediyoruz.
5 dk daha pişiriyoruz.
Çorbamız servise hazır.
Merhabalar 8 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ÇAĞLAR SİPAHİ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Karadeniz Usulü Pancar Çorbası Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Karadeniz Usulü Pancar Çorbası Tarifi,çorba tarifleri,kara lahana Çorbası,kara lahana Çorbası nasıl yapılır,karadeniz Çorbaları,karadeniz Çorbası,karadeniz usulü pancar Çorbası,karadeniz yemekleri,pancar Çorbası nasıl yapılır,pancar Çorbası tarifi,Çorba tarifleri
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...