7 Haziran 2016 Salı

Güllaç Tarifi


Güllaç Tarifi İçin Malzemeler:

10 adet güllaç yufkası, 1,5 litre süt, 3 su bardağı toz şeker, 1 paket şekerli vanilin.

Süslemek İçin:

Nar taneleri, File badem, File şam fıstığı, Kiraz şekerlemesi (her dilim için 1 adet).

Güllaç Yapılışı

Tencereye sütü, toz şekeri, vanilyayı tencereye koyalım ve orta ateşte karıştırarak kaynatıp, ılımaya bırakalım. Fırın tepsisine parlak kısmı üste gelecek şekilde  bir adet güllacı yerleştirelim.
Güllacın her yerini ıslayacak şekilde 1-2 kepçe kadar hazırladığımız karışımdan üzerine dökelim.
Güllaçların tamamı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.
Yalnız 5 ci güllaca geldiğimizde üzerine bolca file badem serpelim.
Güllacın en üstüne hazırladığımız karışımdan döküp, bir gece buzdolabında bekletelim.
Servis yapmadan 2-3 saat önce buzdolabından çıkaralım ve dilimleyelim.
Güllacın üzerini nar taneleri, şam fıstığı ve kiraz şekerlemeleri ile süsleyip, servis yapalım. Bu nefis Güllaç tarifi için  Yemek Saati‘ne teşekkür ederiz.

Merhabalar 7 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi UFUKCAN ÖZÇAM yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Güllaç Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Güllaç Tarifi,kolay sütlü tatlı tarifi,pratik sütlü tatlı tarifi,sütlü tatlılar

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...